SAPPIGE ROLLADE MET CHAMPIGNONS IN EEN HEERLIJKE MOSTERD-ROOMSAUS
Een lekker gerecht wat je op een low en slow manier gaat bereidenBereidingswijze
- Kruid de rollade met peper, zout, rozemarijn, 2 el. mosterd en vrijf dit goed in en laat het minimaal een half uur
- Doe boter in de pan op hoog vuur en laat dit goudbruin worden
- Braad de rollade aan alle kanten goed aan
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Haal de rollade uit de pan en plaats de rollade uit de oven
- De vetstoffen die overblijven in de pan gaan mee in de braadslee
- Steek de kerntemperatuurmeter precies in het midden van het vlees, en zorg dat deze goed zichtbaar is
- Om de 15 minuten schep je de vetstoffen over het vlees heen
- Wanneer je een kerntemperatuur aanhoudt van 60 graden is de rollade perfect rosé (dit duurt ongeveer 50 min.)
- Wanneer de kern op 45 graden is kun je beginnen aan de saus
- Verwarm de boter in de pan tot hij goudbruin is
- Fruit de knoflook en ui in de pan, hier mogen ook de kastanjechampignios bij
- Na 2 minuten kun je de overige mosterd er door roeren, vervolgens blus je alles af met kookroom
- Het vuur mag lager, voeg de dragon toe en eventueel een bouillionblokje toe, laat de room inkoken tot de gewenste dikte
- Roer zoveel mogelijk door
- Is de rollade klaar dan voeg je de sappen toe aan de saus
- Onderstussen laat je de rollade nog 8 minuten rusten bedekt onder aluminiumfolie
wat heb je nodig
– Verse varkensrollade van Slagerij Pieter Kling
– Vers gemalen peper en zout
– 150 gr. kastagne champignons (in kwarten gesneden)
– 40 gr. bakboter
– 1 ui fijngesnipperd
– 1 teen knoflook
– Mosterd
– Kookroom
– 2 el dragon (fijn gesneden)
– 1 tak rozemarijn
Bereidingstijd
90 minuten
Openingstijden
Maandag
11:00 – 18:00
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 – 18:00
Zaterdag
08:00 – 17:00
Zondag
gesloten